TURKISH FLOWERS TRADE FAIR AALSMEER FUARI’NA KATILDI
Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Hollanda’da 7-9 Kasım 2023 tarihleri arasında Aalsmeer /Hollanda’da düzenlenen Trade Fair Aalsmeer Çiçekçilik Fuarı’na katıldı.

Dünyanın en büyük süs bitkileri mezatı Royal Flora Holland tarafından düzenlenen ve süs bitkileri sektöründeki profesyonellerin buluşma noktası olan fuarda 20 ülkeden 600 katılımcı yer aldı. Toplam 21.000’in üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan fuarda, Türkiye standı ve çiçekleri büyük ilgi gördü. Fuara katılan ihracatçı firmalar verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

8 Kasım 2023 tarihinde Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği standında verilen kokteyle, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sn. Selçuk ÜNAL, Deventer Başkonsolosu Sn. Hakan CENGİZ, Amsterdam Başkonsolosu Sn. Mahmut Burak ERSOY, Rotterdam Konsolosu Sn. Bilal KÖSE, Lahey Ticaret Müşaviri Sn. Aşkın PEKEL, AIPH Genel Sekreteri Tim BRIERCLIFFE, diğer sektörel kuruluşların başkanları ve yabancı firma temsilcileri katıldı. 
 
Fuarda, Union Fleurs (Dünya Çiçek Ticareti Birliği) ve AIPH’in (Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği) de içinde bulunduğu önemli sektörel kuruluşlar ve standımızı ziyaret eden 600’den fazla alıcıyla görüşmeler gerçekleştirildi.

Türkiye süs bitkileri ihracatında en önemli ihracat pazarı olması nedeniyle, büyük önem taşıyan Hollanda’ya 2023 yılının ilk sekiz aylık döneminde 32 milyon dolar değerinde ihracatımız bulunuyor.